Na hlavní stránku horolezeckého oddílu TJ Lokomotiva Teplice

Události – výročí od Honzy Poura

Listopad 2011

Vladimír Mišik

V průběhu října tohoto roku dosáhl "šedesátky" také člen našeho oddílu horolezec, cyklista, účastník lyžařských maratonů, výškový pracovník, cyklopodnikatel, ale především kamarád Vladimír Mišik.

Během této životní etapy stačil být členem Národního mužstva v silniční cyklistice i ve výběru na OH, a ve "středních letech" se začal také zabývat horolezectvím a jelikož měl opravdu výkonné "plíce", pustil se i do Himalájí kde zaznamenal tyto výkony:

Jeho "Himaláje" byly zachyceny i v TV seriálu "Osmitisícovky". V Lyžařských maratonech se umisťoval v popředí a vždy bez rukavic, jak je jeho specialita. Jakých dalších výkonů dosáhne do "Sedmdesátky" zatím není dost jisté – neznáme totiž jeho repertoár, ale možné je všechno!

chooju2.jpg
chooju1.jpg

Ivan Gálfy

V červenci po dosažení věku 78 let zemřel významný slovenský horolezec a funkcionář Ivan Gálfy, který byl během svého života horolezcem – se spolulezcem I. Urbanovičem mají ve Vysokých Tatrách spoustu prvovýstupů – záchranářem – Náčelníkem Horské služby ve V. Tatrách, předsedou Československého horolezeckého Svazu, organizátor expedic do Himalájí a Karakoromu. Byl opravdu dominantní postavou Československého horolezectví!

Chata pod Rysmi

Letos se měla dokončit rekonstrukce této chaty – tj postavit novou a s "dokonalejším zabezpečením" proti lavinám. Pro špatné počasí – nemožnost vzletu vrtulníku, nedostatku vody na betonáž a také nedostatku peněz se to letos nestačilo dokončit, ač to bylo v plánu a v podstatě je hrubá stavba dokončena – snad tedy příští rok.